Jubileumconcert Song of Songs

sep 27,  2021
Het is zo ver! Ons jubileumconcert! 20 jaar! Dit verdient een bijzonder programma.
Het project draagt de naam Song of Songs het Hooglied, uit het Oude Testament. Liefde en verbondenheid, aards of hemels, zijn de thema’s van dit poëtische Bijbelboek. Twee componisten hebben het Hooglied ieder op hun karakteristieke wijze op muziek gezet.: Patrick Hawes gebruikt in Song of Songs zes aaneengesloten delen uit de bijbeltekst. In Just van David Lang hoort u slechts flarden van de tekst. Niet minder veelzeggend.

Liefde en verbondenheid, met elkaar of met het hogere, klinken eveneens in Tundra van Ola Gjeilo, Stars van Erik Esenvalds en Selene’s boat van Don MacDonald. Al deze lyrische composities vragen om een tegenhanger, die ons weer met beide voeten op de aarde doet belanden. De composities van de Finse componist Jukka Linkolla lenen zich daar uitstekend voor.

Met glasheldere stem zingt sopraan Meike Wijma de sterren van de hemel; het strijkkwartet Puellae vormt een krachtige begeleiding; Eva Tebbe weet met haar harp hemelse sferen te creëren. En verwonder u over de bijzondere klank van de hapi, bespeeld door slagwerker Edwin van der Wolf.