We hebben niet stilgezeten tijdens de lockdown en zijn vol positiviteit verder gegaan op zoom.
Het was niet om aan te horen. De een vertraagde, de ander kraakte, maar alles was beter dan niets. Het was een ieder voor zich en toch samen. Na de eerste versoepeling hebben drie vertegenwoordigers van de stemmen – op gepaste afstand – in één ruimte gezongen en werd de rest op mute gezet. Zo hebben we toch kans gezien de repetities enigszins smoel te geven. Bij elke versoepeling werd het beter. Beginnend met buiten zingen ‘onder een galerij’ in fietsbanden. En een publieke repetitie op het plein.
We hebben ons jaarlijkse repetitie weekend kunnen realiseren in de prachtige boerderij van Christofoor Baljon in Bedum. Waar ook de musici genoeg ruimte hadden om voor het eerst mee te repeteren. Persoonlijk waren wij erg onder de indruk van Edwin van der Wolf en Marco Diaz op slagwerk en Marlon Valk op sax . We weten hoe goed ze zijn, maar het is elke keer toch weer een enorme verrassing, een cadeau. De dag erna vervolgden we de repetitie zonder muzikale begeleiding in ons vertrouwde kerkje te Klein Wetsinge.
We hebben de periode voor de vakantie afgesloten in ons eigen stadspark.

on zoom
in de fietsband
het publiek hing uit de ramen
met de muzikanten…
….binnen in de Buitenhof bij Bedum
buiten…
en binnen in de kerk Klein Wetsinge

Nu even met vakantie om er daarna weer vol voor te gaan. We bereiden ons voor op de concerten (klik hier) in het najaar en gaan er natuurlijk vanuit dat het allemaal doorgaat!